FÖRLOSSNINGSPEPP och 4 skillnader mellan första och andra förlossningen | Sara Östborg
saraostborg

Sara Östborg

Annons

FÖRLOSSNINGSPEPP och 4 skillnader mellan första och andra förlossningen

Jag hör till den skaran som ÄLSKAR att vara gravid och ÄLSKAR att föda barn. Jag är väldigt positiv till andra och försöker verkligen peppa gravida som närmar sig sin förlossning – För för mig har det inte varit ”det värsta” jag varit med om. ABSOLUT det gör så sjukt jävla ont men för mig handlade det båda gångerna om styrka. Varje värk var ett steg närmare att få träffa mitt barn, en värk var ett hjälpmedel, jag sa åt mig själv att vända smärta till styrka. ”Nu kommer 90 sekunder av smärta sen går det över”, och på riktigt, smärtan är som bortblåst där emellan, det är helt sjukt egentligen!

 

Jag hade läst boken att föda av Gudrun Abascal när jag väntade Emilio, och det är det bästa jag gjort! Den boken gav mig så otroligt mycket. Efter den så var jag inte längre rädd, jag var peppad och kände att jag hade alla verktyg och alla möjligheter för att klara det här. Jag hade liksom fått koll på läget, även om jag inte kunde föreställa mig vad som väntade. Båda mina förlossningar gick jag igenom utan smärtlindring, jag var ioförsig hög på lustgas med Emilio, men med Céline hann jag inte ens det. Jag jobbade MED min kropp istället för mot den, och jag gick in i mig själv på ett sätt jag bara upplevt under förlossningen. Man har såklart ett enormt adrenalinpåslag och efteråt är man hög på livet istället. Det är SÅ häftigt. Väntar du barn? Försök att inte vara rädd, din kropp är gjord för det ❤

 

Jag är nålrädd, och att få den där kanylen i armen gjorde för mig ”ondare” än att föda barn, det var liksom en annan slags smärta som jag inte kan hantera. Sån tur var hann jag inte få den när jag födde Céline haha!

 

 

Tänkte skriva en förlossningsberättelse från Célines förlossning senare, men här är några skillnader mellan 1 & 2.

Emilio föddes 2 dagar innan bf, vattnet gick mitt i natten och han föddes ca 5 timmar senare. Jag hade krystvärkar i 45 minuter innan han var ute. Det var tufft och precis innan jag fick känna min hand på hans huvud ville jag ge upp och lämna min kropp, men då var det bara en krystvärk kvar. Barnmorskan var hela tiden där med varma handdukar och bedövningsgele vilket var min räddning. Inga stygn behövdes. Han var 48cm och vägde 3386g

 

Céline föddes 9 dagar innan bf, startade med molande värk som snabbt ökade. Hon var ute 3 timmar senare. Hann krysta 1,5 gång sen flög hon bokstavligen ut. Barnmorskan hade inte ens hunnit sätta på sig handskar eller ctg bandet runt min mage. Behövde inte sys den här gången heller. Hon var 47cm och vägde 3026g. Skillnaden den här gången var eftervärkarna!!! Herreguuuud, det var fruktansvärt i ett par timmar, kände knappt av dem efter första förlossningen. Upplevde även bättre stöd från personalen första gången, vilket såklart var helt fantastiskt. Men man är ju väldigt skör även efter andra barnet trots att man har gjort det en gång tidigare.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraostborg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats