Mina tankar kring förskola och mammaledigheten | Sara Östborg
saraostborg

Sara Östborg

Annons

Mina tankar kring förskola och mammaledigheten

Här om dagen satt jag och skrev ner månader och dagar för att planera våra föräldrardagar/semester nästa år, samt när vi får ställa barnen i kö till förskola. Tiden har gått och kommer gå så fort! Det ger mig faktiskt lite ångest, samtidigt som det är så roligt att se barnen utvecklas och bli sina egna individer. Just tanken på förskola känns jobbig för både mig och Jimmy… vet inte varför egentligen men att någon annan ska ta hand om och ha ansvar om våra barn är en märklig känsla. Kanske för att vi iprincip aldrig har haft barnvakt heller. Jag tycker dock att det är toppen att Jimmy också ska få vara hemma ett bra tag innan dess, då blir det inte lika jobbigt för mig att börja jobba igen efter en lång mammaledighet.

 

Planen är väl att jag ska börja jobba igen i mars nångång, beroende på vad jag hittar på! Sen ska Jimmy vara pappaledig fram till och med augusti när vi tänkte skola in båda barnen samtidigt. Emilio kommer ha fyllt tre år och Céline är då ca 1 år och 7 månader, det är verkligen ett privilegium att få vara hemma med barnen så länge!

 

För att vi ska få någon semester tillsammans hela familjen så kommer Jimmy att ta ut semesterdagar och jag föräldrardagar, vilket känns skönt för det är verkligen så viktigt med det brytet på sommaren. Jag kommer ju ha ett nytt jobb och förmodligen inte hinna samla på mig någon betald semester 🙂

 

I övrigt kommer vi inte ha så många föräldrardagar kvar efter det, men jag har känt sen start att tiden när barnen är såhär små kommer aldrig igen och jag vill missa så lite som möjligt av det. Helt plötsligt börjar dom skolan och man kan inte ha dom hemma hur som helst. Resten av livet handlar om att passa tider, så varför inte njuta medans man kan ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saraostborg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats